Thursday, November 16, 2006

Έρχεται η καταστροφή






Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω πως ο όρος «καταστροφή» του περιβάλλοντος είναι λανθασμένος . Η σωστή λέξη είναι μεταβολή . Το περιβάλλον δεν καταστρέφεται (αν καταστρεφόταν δεν θα υπήρχε περιβάλλον επομένως ούτε εμείς ούτε η γη) αντιθέτως το περιβάλλον μεταβάλλεται , μπορεί η μεταβολή αυτή να είναι βλαβερή και επικίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά δεν πρόκειται για την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά για την καταστροφή του ανθρώπου μέσα από αυτό .


Τι και αν ο πλανήτης ψηθεί στην κυριολεξία; Το περιβάλλον θα υπάρχει ο άνθρωπος όμως ...πάει μας τέλειωσε .
Το 50% των καυσαερίων παγκοσμίως προέρχονται από τις αμερικανικές βιομηχανίες και ούτω καθεξής .Όταν χαιρόμαστε όμως τα αμερικάνικης προέλευσης προϊόντα που δεν είναι λίγα τότε λέμε καλά , εντάξει , αξίζει τον κόπο .
Οι οικολόγοι αρχίζουν να μας βομβαρδίζουν με διάφορα μηνύματα και να απειλούν για την καταστροφή του πλανήτη μεσώ τηλεόρασης , ραδιοφώνου και internet . Η ιδέα μου είναι ή είναι και αυτά μέρος της τεχνολογίας ; Και τα μέσα καθαρισμού που χρησιμοποιούν για την προστασία του περιβάλλοντος πάλι δεν είναι μηχανές και χημικά προϊόντα ; Αυτά πως παράγονται ;
Τι τα βάζουμε τότε όλοι με την τεχνολογία ; Φταινε οι ανέσεις λένε , όλες οι αρρώστιες προέρχονται από την μόλυνση του περιβάλλοντος κτλ. Ιστορίες και παραμύθια ένα σωρό ψέματα στα αυτιά του κόσμου , του κόσμου που ψήνει το φαγητό στο microwave , του κόσμου που φοβάται την τεχνολογία . Και τι τους λες; Σίγουρα όχι πως τα φάρμακα που βοηθούν στην θεραπεία τους , τα απαραίτητα παυσίπονα και τα άλλα τόσα αντικαταθλιπτικά, παράγονται μέσω βιομηχανιών . Τώρα τα καυσαέρια είναι πρόβλημα είναι και η υπερθέρμανση ξέρετε .


Ψηνόμαστε καθώς καθόμαστε στα σπίτια μας που έχουν από ένα air condition σε κάθε δωμάτιο . Τα συστήματα κλιματισμού φαίνεται πως τα έστειλε ο Θεός .
Ας λιώσουν οι πάγοι , το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να ζούμε σε βάρκες και πλοία και να έχουμε για κατοικίδιο από ένα καρχαρία .
Τι ; Δεν έχετε δει το Ice Age?

No comments: